esmaspäev, 29. juuni 2009

Päike, tuul ja vesi - need me sõbrad kolmekesi


Mitte kuskil maailmas ei tekita suveilm sellist vastupandamatut kihu ära minna, tsivilisatsioonist põgeneda, metsa, mere, rohu ja taevaga üheks saada ning lihtsalt olla ja olla, kui Eestis. Alles sai teda oodatud, nüüd triivime juba suve südame poole... uh!

Eile õhtul Kakumäe randa jalutades ei osanud küll arvata, et ka merevesi on juba soe! Üleeilne veetemperatuuride tabel ütles, et vesi Tallinna lahes on umbes 13 kraadi, ja sestap ei tulnud meil pähe ujumisriideid kaasa võtta (olgu siin kohal öeldud, et Mial ei olegi veel ujumistrikood, aga viimane aeg oleks me suurele ujujale see muretseda), ent - rahvas hullas vees, ning loomulikult ühines nendega ka Mia. Ehkki ta ujumisraadius oli meie - täiskasvanute - ebakohase riietuse tõttu mõnevõrra piiratud. Täna loodame end parandada ja kõik kolmekesi ujuma minna.



Esimene ujumine see Miale sel aastal polnud - käidud on ka Aadria meres ning Belgradis Sava jõest moodustatud kanalis/järves, mis on belgradlaste lemmik suveveetmiskoht.

Aga nüüd peab kõikidele tubastele töödele kriipsu alla tõmbama ning kodumaa looduskauneid kohti ning sooje veekogusid avastama minema.
________

Hommikupoole käisime vanalinnas kohvi joomas. Juuresolevad pildid illustreerivad hästi me tavapärast kohvikukülastust. Naised joovad kohvi, Mia paneb pärast esimest paari ampsu leekima, tavaliselt kuhugi, kust saab üles või alla ronida, ning Plamen veedab kogu järgneva aja kuskil trepimademel Miat valvates...




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar